Imprescindibles

torre-rellotge

Torre del Rellotge

Coneix la història de la Torre del Rellotge?

L’Estartit destaca sobretot per la seva bellesa paisatgística, però també pels seus edificis històrics. Avui, ens centrarem a parlar de la famosa Torre del Rellotge.

La Torre del Rellotge (o també coneguda com a “perola”) és un dels edificis més coneguts i interessants de l’Estartit. T’expliquem una mica de la seva història, perquè sàpigues quina va ser la seva funció en els seus orígens.

Aquest element singular està situat al centre del nucli de l’Estartit: el carrer Santa Anna. Aquest carrer és una de les zones més concorregudes de la vila, ja que es troben diversos comerços i botigues que atrauen els visitants a passejar per allà.

Durant el segle XIX, la Torre del Rellotge va ser un lloc clau per a aquesta població a causa que era el lloc on es duia a terme el tintat de les xarxes de cotó que usaven els pescadors. Aquest procés de tenyir les teles -específicament d’un color més fosc que l’original- era primordial perquè les teles fossin més adequades per a la pesca. La torre va estar en funcionament fins a l’any 1890.

Com podeu observar a la fotografia, a la part superior de la torre hi ha un campanar. Just a sota, es troba un rellotge de sol. A més, està decorada amb un quadre surrealista de pintor local Joan Fuster.

Apartaments Sa Gavina

Els nostres apartaments Sa Gavina Medes estan situats a 15 minuts caminant de la Torre del Rellotge i a 5 minuts amb cotxe.

Escapis a fer una passejada pel centre i visiti aquest edifici per conèixer una mica més de la història d’aquest poble.

Aprofiti els últims dies que estem oberts i vingui a allotjar-se en les nostres instal·lacions!

Pot fer la seva reserva fent clic al següent enllaç

Si té qualsevol pregunta, no dubti en contactar amb nosaltres.


Fotografia: https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=9679