Activitats

rutes-de-senderisme

Rutes de Senderisme

Les millors rutes de senderisme a l’Estartit – Torroella de Montgrí per a totes les edats i gustos

L’entorn natural de l’Estartit i Torroella de Montgrí ens ofereixen infinites possibilitats de rutes i itineraris per practicar senderisme. Ja estiguem de vacances en parella, amb amics, en família o ens vingui de gust desconnectar sols i perdre’ns pels paisatges de la Costa Brava, hi ha una opció per a cadascú.

Pensant en totes les edats i gustos, us recomanem una selecció de rutes de senderisme ordenades per dificultat:

Dificultat baixa: Ruta del vent

La ruta del vent, deu el seu nom a estar altament exposat a la tramuntana, per tant, és recomanable cancel·lar-ho si es preveu vent fred i turbulent.

És una ruta circular, en forma de vuit, que té una durada màxima de dues hores, amb 6,50 km de distància i un pendent de 50 metres. No presenta dificultat, per la qual cosa, es pot fer fins i tot amb els més petits. Es recomana portar aigua, ja que no hi ha cap font pública durant el camí i, si es practica a l’estiu, portar protecció i evitar les hores de més sol, ja que no hi ha zones d’ombra.

Barraca dels Hereus

Dificultat mitjana: Ruta a Cala Montgó

Ruta a Cala Montgó és una ruta lineal que enllaça el passeig marítim de l’Estartit amb l’espectacular Cala Montgó.
Com que es tracta d’una ruta lineal, la tornada es traça al mateix camí d’anada, o bé amb transport. El temps d’arribada a la destinació és d’aproximadament tres hores, sense contemplar el temps de tornada al punt d’inici. El recorregut té un pendent de 179 metres i una distància de gairebé 9 quilòmetres.

A banda de ser una ruta amb senders força inclinats i pedregosos, els avisem que hi ha molts punts sense cobertura, per la qual cosa recomanem conèixer la ruta amb antelació, portar un mapa analògic i tenir en compte que serà un trajecte pràcticament offline.

Vistes a la Punta del Milà des dels Crestats

Dificultat alta: Volta al terme de l’Escala

Volta al terme de l’Escala, recorre els tresors de la costa i l’interior del municipi de l’Escala amb aquesta ruta de senderisme amb dificultat elevada.

Amb una durada aproximada de 5 hores i 12 minuts, un desnivell de 133 metres i una distància de 18,20 quilòmetres en total, la ruta de Volta al terme de l’Escala és la que es posiciona amb més dificultat de la zona.

Es fa un recorregut entre pistes, camins, penya-segats i el passeig marítim, i té l’opció de poder fer una pausa per dinar al trajecte, ja que hi ha una zona equipada amb taules de pícnic a Horts d’en Roure.

Dunes litorals a les platges del Moll Grec

Esperem que us hagin servit d’inspiració aquestes rutes de senderisme per organitzar els dies de la vostra estada als nostres apartaments. També us recomanem l’aplicació gratuïta NaturaLocal per a dispositius Apple i Android, per descarregar-vos la ruta guiada i interpretada, amb tota la informació al vostre abast de l’opció que escolliu.

Per a la descàrrega des d’App Store faci clic aquí.

Per a la descàrrega des de Google Play faci clic aquí.