Activitats

Pobles medievals a prop de l’Estartit

Els apartaments Sa Gavina Gaudí i Sa Gavina Medes de l’Estartit estan molt a prop d’històrics pobles medievals a aproximadament uns 30 minuts en cotxe i és molt recomanable visitar-los per les persones que estan per la Costa Brava.

Visites turístiques en família a aquests pobles són molt recomanables doncs  aquests pobles, a més a més, estan molt a prop entre ells.

La comarca del Baix Empordà, molt rica en monuments romànics, ja formava part de l’Imperi carolingi quan al segle VIII  s’enfrontava al musulmans.

A poca distancia de la capital de la comarca del Baix Empordà, La Bisbal, estan aquests petits pobles medievals i, entre ells, és especialment espectacular pel seu estat de conservació Peratallada del que recomanem visitar la plaça fortificada, l’Església de Sant Esteve i la Torre de l’Homenatge.

A prop de Peratallada hi ha el poble d’ Ullastret que és molt conegut per les  ruïnes del seu poblat ibèric  i també pel nucli de carrerons estrets i empinats  i les seves muralles medievals molt ben conservades.

Altres poblets propers als apartaments Sa Gavina Gaudí i Sa Gavina Medes són Canapost, Cruïlles,  Monells, Madremanya, Palau-sator i Sant Feliu de Boada.

El poble de Pals situat a 15 km. de l’Estartit mereix una visita amb la família. És un poble protegit per una molt i ben conservada muralla medieval que formava part del castell i de la que encara poden veure’s quatre torres.

La vista del Baix Empordà des del Mirador d’en Josep Pla amb la mar Mediterrània al fons provoca una immensa pau.

Secured By miniOrange