Novetats

plan-de-inversion

Pla d’inversió Torroella de Montgrí – L’Estartit

Coneix el Pla d’inversió en sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí-L’Estartit

Torroella de Montgrí i L’Estartit, compromesos amb la sostenibilitat i el medi ambient, i propiciant la cultura i el benestar dels seus habitants i visitants, han impulsat i desenvolupat un Pla d’inversió en sostenibilitat turística.

Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí – L’Estartit (2021 – 2023)

Aquest pla ha estat promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, amb la participació de la Generalitat de Catalunya i el suport econòmic de la Diputació de Girona. Permetrà executar 29 accions de millora urbana, infraestructures, serveis i espais naturals, al llarg de tres anys. Finalitzant en 2023, es realitzarà una inversió global de 3,6 milions d’euros.

Objectius específics

A continuació exposem el primer objectiu específic d’aquest pla d’inversió, dels 16 principals en els quals s’han recollit.

Objectiu específic 1:

“Millorar l’entorn on es concentra l’activitat turística, que permeti fer un salt qualitatiu en la percepció de la destinació per part dels visitants. Millorar i facilitar l’accessibilitat als espais públics, platges i zones comercials”.

Una de les propostes realitzades és una plaça de sorra davant dels apartaments Sa Gavina, i convertir-la en un espai Agility d’alt rendiment caní, una àrea de pícnic a l’aire lliure i diferents places de pàrquing per a millorar la possibilitat d’aparcament en la zona.

Línies estratègiques

Dins de les actuacions proposades ens trobem amb les següents línies d’actuació:

  1. Millora de l’oferta, mantenint la qualitat de les platges i zones de bany; la millora del paisatge urbà i creant un programa d’accessibilitat, suprimint les barreres arquitectòniques i adaptant carrers, passejos i platges.
  2. Aposta per la sostenibilitat, amb un programa de mobilitat sostenible, fomentant el reciclatge i mantenint els segells i marques lligades a la sostenibilitat i qualitat dels serveis
  3. Valorització del territori, a destacar la interpretació dels paisatges marins i la tradició marinera de l’Estartit, amb un disseny unificat, així com, un programa de gestió i promoció de l’espai de les *Illes Medes.
  4. Acolliment al visitant, com a dada rellevant, i a causa de la tendència recent al teletreball, s’ofereix l’adequació d’un espai adaptat perquè el visitant pugui teletreballar puntualment. També un avanç tecnològic important és la integració de l’Estartit al programa *Smart *Destination.
  5. Producte, promoció i comercialització, en la qual es realitza un pla de promoció turística del parc natural, i es reforça la promoció de la destinació Torroella – L’Estartit – *Illes Medes.
  6. Gestió, Promoció i Participació, en la qual s’impulsa un programa d’accions de foment de participació empresarial i ciutadana.

Aquest Pla d’inversió suposarà un canvi substancial per al benestar dels nostres clients, la seva comoditat durant l’estada, i la seva experiència en l’Estartit.