Activitats

L’estany de Banyoles i Besalú

L’Estany de Banyoles està a la comarca del Pla de l’Estany molt propera a la comarca del Baix Empordà (Costa Brava).

L’estany de Banyoles està situat a 50 km. dels apartaments Sa Gavina Gaudí i Sa Gavina Medes de l’Estartit i, amb una extensió de 110 kilòmetres quadrats, és el llac natural més gran de Catalunya i l’any 1992 va ser declarat Espai d’Interès Nacional.

Són moltes les aus, especialment ànecs, així com amfibis, rèptils i peixos que viuen en aquest llac així com plantes que viuen en els voltants o parcial o totalment submergides.

Les activitats que poden realitzar-se són passejos en barques turístiques o a peu al voltant els 6,5 km de perímetre del llac així com la pesca (sense mort), rem, piragüisme, natació,etc.

Una altra activitat familiar és el tren turístic amb un recorregut de 50 minuts  pel sud del llac fins a l’església romànica de Santa Maria de Porqueres.

Besalú és un petit poble medieval,  a 20 km de Banyoles, molt visitat pel turisme familiar. És considerat com un dels principals conjunts medievals  millor conservats de Catalunya amb el Monestir de Sant Pere i el Barri jueu amb un impressionant espai de banys jueus. També és molt recomanable visitar el pont romànic sobre el riu Fluvià.

Secured By miniOrange