Activitats

Figueres i el teatre-museu Dalí

Figueres, a 43 kilòmetres dels apartaments Sa Gavina Medes i Sa Gavina Gaudí de l’Estartit, és la capital de l’Alt Empordà.

La visita a Figueres és recomanable a les famílies allotjades als nostres apartaments i en qualsevol lloc de la Costa Brava.

Figueres és una ciutat de 43.000 habitants amb una important activitat industrial, comercial i turística i  on han nascut importants personatges històrics com Narcís Monturiol, inventor del primer submarí tripulat i l’artista Salvador Dalí.

Salvador Dalí (1904-1989) és reconegut com un dels artistes més surrealistes i les seves obres estan exposades arreu del món.

El Teatre-Museu Dalí va ser inaugurat l’any 1974 i s’exposen 1.500 obres de Dalí (pintura, dibuix, gravat, escultura,etc) així com obres d’altres artistes coneguts de Dalí i que  desitjava que estiguessin exposades al seu Museu com les d’ Antoni Pitxot i Evarist Vallès així com les seves col•leccions privades amb obres de El Greco i de Modest Urgell, entre d’altres pintors.

A Figueres, a més a més d’aquest patrimoni artístic, és recomanable la vista a l’ Església de Sant Pere i al Castell de Sant Ferra; visitar el centre de la ciutat on hi ha moltes botigues de marca que,en estar Figueres molt a prop de França, són molt visitades pels turistes francesos.

Cal recordar la importància de les festes de la Santa Creu durant  la primera setmana del mes de maig amb exposicions d’artesania, dibuix, pintura,etc  així com amb concerts i atraccions.

La gastronomia és un important atractiu turístic amb els tradicionals plats de carn amb botifarra dolça, la ceba de Figueres i els plats de peix de la Costa Brava. Un altre plat típic és el “mar i muntanya”: pollastre amb gambes o llagosta amb cargols o sèpia amb pèsols.

 

Secured By miniOrange