Imprescindibles

camino-de- ronda-de l'estartit-a-cala-ferriol

De l’Estartit a Cala Ferriol

Descobreixi el camí de ronda: de l’Estartit a Cala Ferriol

Li agrada el senderisme? En aquest article parlarem d’un dels camins de ronda més bonics de la Costa Brava: de l’Estartit a Cala Ferriol.

De l’Estartit a Cala Ferriol és un dels camins de ronda que no es pot perdre si és amant de la natura i gaudeix contemplant espectaculars vistes i panoràmiques.

Des d’Apartaments Sa Gavina li assegurem que un cop arribi a Cala Ferriol haurà valgut la pena la caminada. Trobarà una cala d’aigua cristal·lina, verge i d’una bellesa salvatge.

L’excursió de l’Estartit a Cala Ferriol és apta per a tothom?

La dificultat de l’itinerari és alta, ja que hi ha alguns trams de pujada i baixada per camins amb pedres i força pendent. Per aquesta raó, si per a vostè no és habitual fer camins de ronda pot ser que li resulti força dur.

És per això que si és una persona que no està acostumada a fer aquestes excursions, li recomanem que s’ho prengui amb calma. Al final, l’important és gaudir del camí i de l’extraordinari paisatge que ofereix aquest recorregut.

La ruta de l’Estartit a Cala Ferriol té una durada d’aproximadament 2 h 30 min. Això, però, variarà depenent de les condicions físiques de cada persona i de les parades que es facin durant el camí.

Quin itinerari ha de seguir?

El punt de partida del recorregut que proposem és el Càmping de l’Estartit en direcció a l’Alt de la Pedrosa. Des d’allà, cal agafar direcció a l’Escala pel camí GR-92.

Passarà per Cala Pedrosa, una petita cala envoltada per un fascinant paisatge natural que, com indica el seu nom, està formada per pedres.

Seguint el camí, observarà una excel·lent panoràmica de La Foradada, una cova marina oberta que deixa bocabadat tothom que la veu. En aquest punt, ha de continuar la ruta fins a arribar a Cala Ferriol.

Nota: És important que s’emporti aigua i aliments per menjar a mig camí, ja que són cales verges on no hi ha bars ni restaurants a prop. A més, també és recomanable vestir-se amb roba còmoda, calçat adequat i utilitzar protecció solar.

Si vol més informació, pot accedir al següent enllaç o bé demanar-la a l’oficina de turisme de l’Estartit.


Fotografia: redcostabrava.com