Imprescindibles

castillo-de-montgri

Castell de Montgrí

Animeu-vos a contemplar les vistes de l’Empordà des del Castell de Montgrí

El Castell de Montgrí (o també conegut com a Castell de Santa Caterina) ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i un dels elements medievals més importants de Catalunya.

Situat a uns 315 metres d’altura, fa que les vistes des d’allà siguin espectaculars. Si s’anima a visitar-lo, podrà gaudir dels impressionants paisatges del Baix Empordà, el massís del Montgrí i les Illes Medes.

Coneix la seva història?

El castell va ser construït entre 1294 i 1301 per ordre del rei Jaume II “el Just”. Aquesta fortificació militar va ser iniciada per Bernat de Llevià, perquè fos un punt de control davant els atacs de Ponç V, comte d’Empúries. En la seva construcció van estar treballant picapedrers, paletes, fusters, ferrers, entre molts més.

A causa de la consolidació del poder del comtat de Barcelona sobre el d’Empúries el castell mai es va completar, detenint-se així la seva construcció en 1301. Tot i que l’abandonament havia conduït a l’edifici a una situació de degradació preocupant, el 1985 es va demanar que fos restaurat i finalment, el 1989 es van acabar les obres de restauració.

El castell, considerat un símbol emblemàtic del municipi, és una destinació que posseeix un alt interès turístic per la seva història i per ser un punt de referència visual de tota la comarca de l’Empordà. Així mateix, és un lloc ideal per a rutes de senderisme.

Si vol gaudir d’un espectacle de la natura amb els seus propis ulls, li recomanem que pugi a aquest massís a primera hora del matí o a última de la tarda, just abans de la sortida de sol o quan estigui a punt de marxar. Visitar-lo en aquestes hores li permetrà contemplar una albada o capvespre sensacionals.

A què espera per viure una experiència única? Poques coses donen més pau que presenciar un paisatge així en aquest lloc.

Apartaments Sa Gavina

No s’ho pensi més i vingui a allotjar-se en els nostres apartaments, estem només a 10 minuts amb cotxe de Torroella de Montgrí!

Quin millor pla que sortir a primera hora del matí i presenciar una albada espectacular al Castell de Montgrí, o bé tornar a última hora de la tarda, després d’haver presenciat un esplèndid capvespre?

Pot fer la seva reserva fent clic al següent enllaç

Si té qualsevol pregunta abans de fer una reserva no dubti en contactar amb nosaltres.

L’esperem!


Fotografia: https://www.flickr.com/photos/7455207@N05/5246140640/in/photostream/