Novetats

37 edició del festival de Torroella de Montgrí

Els amants de la música clàsica i coral que passeu les vostres vacances als apartaments de lloguer Sa Gavina a l’Estartit, teniu una cita amb el Festival de Torroella de Montrgí que enguany es celebrarà entre el 28 de juliol i el 20 d’agost.

Aquest Festival, que va néixer el 1981, és membre de l’Associació Europea de Festivals i també membre de la junta directiva FestClasica, a més de col·laborar activament amb la càtedra de polítiques culturals de la Unesco a la Universitat de Girona.

Recentment, el Festival ha rebut el Effe Label 2017-2018 on es reconeix la qualitat artística del mateix i se’l considera com un dels millors festivals d’Europa. I és que el Festival de Torroella de Montgrí ha destacat en les seves edicions prèvies per ser un punt de trobada per a un públic divers on es dóna especial importància a la relació entre artistes joves i altres professionals ja consolidats. També destaca per la solidesa de les instal·lacions on es duen a terme les actuacions de la seva programació.

Un ampli programa musical

Per a l’edició d’enguany, que ret homenatge al pianista bilbaí Joaquin Achúcarro, la música antiga torna a prendre especial protagonisme gràcies a set concerts amb tres autors principals: Bach, Monteverdi i Telemann. Així mateix, autors com Haydn, Mozart o Beethoven també hi seran presents de la mà del grup musical Acadèmia 1750.

La música de cambra també formarà part de la programació, de la mateixa manera que una proposta nova oferta per Soqquadro Italià, un grup especialitzat en la barreja de cant, dansa, música i teatre que oferirà una versió, més contemporània, de l’Stabat Mater de Vivaldi.

Finalment, intèrprets de prestigi internacional com Jordi Savall, Grigory Sokolov o la companyia La Maquiné, que compta amb nombrosos premis en el seu palmarès, també formaran part del llistat d’actuacions del Festival.

Per a més informació sobre el Festival i l’adquisició d’entrades o abonaments, podeu consultar la pàgina oficial del mateix: http://www.festivaldetorroella.cat/